کارشناس مسایل اقتصادی اقدام دولت سیزدهم برای اصلاح سیاست ارز ترجیحی را اقدام شجاعانهای عنوان کرد و گفت: با اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی، یارانه مستقیم به دست دهکهای پایین جامعه رسید و این امر منجر به افزایش قدرت خرید و رفاه این قشر شد.
یک فعال اقتصادی با تاکید براینکه دولت در صادرات فولاد به دنبال سود خود است گفت: حذف ارز ترجیحی باعث نخواهد شد که ایران سهم خود از بازار فولاد را در سایر کشورها از دست بدهد.
عیسی رضایی گفت: ضرورت جراحی اقتصادی بر کسی پوشیده نیست،اما دولت علاوه بر کالاهای اساسی میبایست مابه تفاوت یارانه تمام حاملهای انرژی را بدون هرگونه تبعیض به مردم تخصیص دهد.
خرید مرغ و روغن چند هفته، در معیشت خانوار تاثیری ندارد اما در اقتصاد به دلیل اثرات نوسانی و ایجاد سیکل رکود و تورم تبعات زیادی دارد که این ناشی از نطفه بی اعتمادی است که چندسال گذشته دولت گذاشته است.
سعید عمرانی درباره نامه معاون وزارت صمت مبنی بر اینکه محصولات تولید شده با ارز ترجیحی با قیمت مصوب جدید به فروش بروند، گفت: سود فروش محصولات قدیمی با قیمت جدید به حساب هدفمندی یارانهها واریز میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در بخش انرژی سالانه ۱۰۰ و کالاهای اساسی ۲۰ میلیارد دلار یارانه پنهان میدهیم، گفت: ولی سبب بهبود ضریب جینی نشد و پولدارها، پولدارتر و فقرا فقیرتر شد.
با واردات و ترخیص بیش از 27 میلیون و 614 هزار تن کالای اساسی، در11 ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 میلیون و 94هزار تن کالا بیشتر ترخیص شد، کالای اساسی وارداتی 75درصد وزن کل واردات و 38 درصد ارزش آن را به خود اختصاص داده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه گفت: تا قبل از جلسه غیرعلنی چند روز گذشته، مجلس مخالف حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود، اما بعد از آن دولتمردان دلیلی آوردند که عده زیادی از نمایندگان رای شان عوض شد.
برخی تصمیمات کمیسیون تلفیق بودجه در لایحه بودجه سال 1401 موجب افزایش کسری منابع خواهد شد که آثاری جز تحمیل تورم به کل جامعه ندارد، برخی تصمیمات نیز از جمله افزایش ورودی صندوق توسعه ملی بر مبنای قانون برنامه است.
یک کارشناس اقتصادی ضمن بیان انتقادات خود به لایحه بودجه سال آینده، پیشبینی خود نسبت به میزان تورم در صورت تصویب شدن این لایحه بدون اعمال اصلاحات ساختاری در آن را نیز اعلام کرد.
عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران معتقد است: حرکت دولت به سمت حذف ارز ترجیحی و تداوم ممنوعیت واردات لوازم خانگی از جمله نقاط مثبت عملکرد دولت طی صد روز گذشته بوده که برای اثربخشی بیشتر نیازمند تسریع در اجرای این سیاستها با مدیران کارآمد است.
ادامه یا حذف ارز 4200 تومانی با واکنشهای متفاوتی از سوی ناظران اقتصادی همراه بوده؛ یکی از اعضای اتاق بازرگانی معتقد است، چون کالاهای محدودی مشمول این ارز هستند، حذف آن تاثیر زیادی بر بهای اقلام بازار ندارد.
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: اگر صادرکنندهای به میزانی که افزایش صادرات نسبت به سال گذشته را تجربه کند، بهعنوان مشوق شرط سقف و سابقه برای واردات کالا برای این دسته از صادرکنندگان از ابتدای سال 1401 برداشته خواهد شد.
اتاق بازرگانی تهران به بررسی کارنامه تجاری ایران در هفت ماهه سال 1400 پرداخته که نشان میدهد، در میان شرکای اصلی تجاری ایران جابجایی خاصی صورت نگرفته است.